Concert ‘Rhythm of Life’ op 12 en 13 december 2015
Muzikale leiding Rob Kaptein

Recensent: Ton Milani, Redactie Korenbrief FDZ

VIJF STERREN VOOR DELFT BLUE
“Dat kamerkoor Delft Blue tot de kwaliteitskoren van Delft behoort, moge genoegzaam bekend zijn. Tijdens hun laatste concert, ‘Rhythm of Life’, maakten ze die reputatie meer dan waar. Eerder dit jaar was de Korenbrief al verrukt over de uitvoering van Bach’s Johannes Passion door dit koor. Tijd dus om dit koor nu de vijfsterrenstatus te doen toekennen.”

“Ademloos volgde het publiek de gehele uitvoering en genoot van knappe, bijna professionele koorzang. (…) Wat bewondering afdwong in de zang in alle nummers, was de grote beheerstheid. Pianissimi werden lang aangehouden, zo lang als de dirigent dat wilde, met behoud van zuiverheid, zoals in het laatste woord ‘sleep’ door de sopranen in ‘Sleep’.”


Concert Johannes Passion van J.S. Bach op 21 maart 2015
Muzikale leiding Bas van Houte

Recensent: Ton Milani, Redactie Korenbrief FDZ

EEN JOHANNES PASSION DIE BLIJFT HANGEN
“Op het moment dat ik dit schrijf heb ik nog het prachtig zingende Delft Blue in mijn hoofd. Wat een mooi stemmenmateriaal heeft men daar, wat een klasse.”

“De koorklank in de koren en koralen was steeds mooi. En ondanks of misschien wel dankzij dat de verschillende stempartijen door elkaar stonden, klonk alles heel transparant en muzikaal. Of het nou om de forti ging in de dramatische koren of om de pianissimi zoals in ‘Eilt, eilt’, het stond allemaal als een huis. Een bijzonder compliment aan de sopranen van Delft Blue, hoe hemels, zuiver en helder klonken deze engelen.”


Concert ‘Hemelse Harmonieën’ op 7 april 2013
Afscheidsconcert van dirigent Anne E. de Bruin

Recensent: J.M. van Marrewijk, Nieuwskrant Sport & Cultuur Den Hoorn en Schipluiden

Hemels zou dit concert worden en op het programma stonden tien composities van hoofdzakelijk twintigste-eeuwse componisten. Hoewel…

Als openingsstuk weerklonk ‘Die Himmel erzählen die Ehre Gottes’ van Heinrich Schütz (1585-1672). Een prachtige tekst (naar Psalm 19, 2:7), vol van eerbied voor Gods schepping. Schütz maakte er een 6-stemmig werk van, met wisselende tempi. De 27 zangers kregen hier aller harten moeiteloos mee op de vleugels van hun muziek.

Delft Blue bewees daarna, een nog grotere uitdaging aan te kunnen: het 8-stemmige motet ‘Denn Er hat seinen Engeln befohlen über dir’, van Felix Mendelssohn (1809-47).”

“Delft Blue is onder Anne E. de Bruijn steeds actief blijven speuren naar nieuw, passend werk en heeft zich zo verzekerd van een eigen publiek. Dat genoot intens van de twee stukken die het concert afsloten. (…) De finale vond ik verrassend omdat niet enkel Delft Blue als koor op zich zijn kracht bewees, maar ook aantoonde een broedplaats te zijn van solisten.”