Tijdens het Pärtpetuum, van 20 tot 22 mei, staat Delft een weekend lang in het teken van de Estse componist Arvo Pärt. Zelfs wie nog nooit zijn naam gehoord heeft, heeft waarschijnlijk zijn prachtige verstilde muziek al beleefd als soundtrack in films en documentaires.

Theatrale avondwandeling “Op de tast”

Dwalen, zonder dat je weet waar je terecht komt, zelfs zonder dat je zou willen weten. Je laten leiden door een onbekende, erop vertrouwen dat je terecht komt, bij muziek die biedt. Bij dans die beweegt, bij kinderen die ontroeren, een koor dat vertelt, over Pärt en zijn zoektocht. En jij luistert, wordt stil, en geniet. Pärt’s crises en jarenlange zoektocht naar zijn persoonlijke stijl staat centraal in de theatrale avondwandeling “Op de tast”. Een route langs bijzondere plekken in de historische binnenstad van Delft, met intieme en grootse optredens van diverse Delftse cultuurverenigingen.

Workshops & activiteiten

Daarnaast worden het hele weekend tal van activiteiten georganiseerd. Het carillon luidt het festival in met Pärt’s klanken. Pärt-kenner Raoul Boesten en voormalig King’s Singer David Hurley geven workshops waarbij je zelf Pärt kunt zingen. Verder is er een lezing over zijn leven, yoga en dans op zijn muziek, films en documentaires en een bewegingsworkshop voor kinderen.

Slotconcert

Het weekend wordt zondagmiddag in stijl afgesloten met een concert van Kamerkoor Delft Blue in de Maria van Jessekerk, in aanwezigheid van de ambassadeur van Estland.

Info & kaartverkoop

Kijk voor het gehele programma, achtergrondinformatie en kaartverkoop op: www.partpetuum.nl

 

Organisatie door Kamerkoor Delft Blue, Koorschool Delft en vele betrokken vrijwilligers.

Met dank aan de Delftse historische locaties en ondersteuning door verschillende fondsen.

Pärtpetuum is een initiatief van Kamerkoor Delft Blue en Koorschool Delft, in samenwerking met tal van Delftse culturele organisaties

Mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 1818, VSB-fonds, ambassade van Estland