Het bekende operagezelschap Opera Minora komt met een nieuwe reizende voorstelling in en rond de stationshallen van Rotterdam, Utrecht en ook Delft. Op 3, 4 en 5 november vindt de uitvoering van de opera Odysseus: een Stationsopera plaats in en rond het station in Delft, waarbij Kamerkoor Delft Blue bijpassende koorwerken van Claudio Monteverdi en W.A. Mozart uitvoert. De voorstelling en de koorwerken die gezongen worden belichten de ‘nomadische mens’ die altijd op weg is.

Het stuk is gebaseerd op de opera Penelope La Casta van A. Scarlatti en biedt een inkijk in de wereld van de reizende mens. Wat zijn de gevoelens van deze mobiele, forenzende, wachtende reizigers die zich zo onverstoorbaar door de wereld bewegen? De voorstelling begint op een naburig station, waarvandaan het gezelschap de bezoeker al spelend naar het Centraal Station meevoert.

De personages Odysseus en Penelope uit de opera belichamen de twee centrale aspecten van de voorstelling: het (voort)bewegen en het wachten. Odysseus is de reiziger. Als een vluchteling die vertrekt uit een oorlogsgebied, of gewoon de forens die op weg is naar zijn werk.

De koorwerken die Kamerkoor Delft Blue uitvoert benadrukken de dramatiek van de opera. Met Soave sia il vento van W.A. Mozart geeft Delft Blue uitdrukking aan de verlatenheid die Odysseus voelt als Penelope er niet meer is. Het dramatische Ah dolente partita van Claudio Monteverdi laat de toehoorders de diepte voelen van de stervende Odysseus.

Over Opera Minora

Opera Minora staat bekend om haar innovatieve en experimentele werkwijze.
Het gezelschap maakt van kameropera’s professionele voorstellingen.
Toegankelijkheid, relevantie, flexibiliteit en originaliteit met hoog muzikaal niveau zijn de hoofdkenmerken van de producties.

Concerten

Rotterdam:
Vrijdag 20 oktober: 20:00 uur
Zaterdag 21 oktober: 20:00 uur
Zondag 22 oktober: 14:00 uur
Delft:
Vrijdag 3 november: 19:30 uur
Zaterdag 4 november (verkorte gratis voorstelling): 19:00 uur
Zondag 5 november (verkorte gratis voorstelling): 13:00 uur
Utrecht:
Zaterdag 25 november 19:30 uur
Zondag 26 november 10:30 uur
Ticketinformatie:
Prijs: € 28,50,- (incl. transactiekosten en een drankje)
De online kaartverkoop is gestart en loopt via de website:
www.csopera.nl