Stairway to Heaven

| 0

Evenementgegevens


In het programma Stairway to heaven neemt kamerkoor Delft Blue het publiek mee op een ontdekkingsreis in de wereld van de twintigse-eeuwse Amerikaanse koormuziek van componisten die in Amerika wonen of in de Engelse taal gecomponeerd hebben. Kamerkoor Delft Blue heeft zich hierbij verzekerd van een deskundige gids: Peter van der Leeuw, sinds januari 2018 de dirigent van Delft Blue.


De reis start bij het echte begin: Aaron Copland zette in zijn compositie
In the beginning het eerste hoofdstuk van het bijbelboek Genesis op muziek voor koor en solo-mezzosopraan. Mede doordat het een van de langste acapella werken is dat ooit werd gecomponeerd, vormt de compositie een uitdaging voor zowel zangers als publiek. De solopartij wordt verzorgd door sopraan Anitra Jellema.


Bij reizen hoort ook het vertellen van fantastische verhalen. Ola Gjeilo, een in Amerika wonende Noorse componist, heeft zo’n bijzonder verhaal te vertellen in
Unicornis captivatur. Hij heeft een laatmiddeleeuwse tekst over een gevangen genomen eenhoorn die in een triomftocht naar het paleis van de koning wordt gebracht, op muziek gezet. In A boy and a girl van Eric Whitacre gaat het om een kwetsbare jonge liefde die dramatisch eindigt in de dood aan de waterlijn.

De titel van het programma, ontleend aan een popnummer van Led Zeppelin, suggereert dat de reis hier niet afgelopen is: 6riks Ešenvalds schreef ‘Stars’ over een hemelse nachtscène. De schoonheid wordt onder andere hoorbaar gemaakt door wijnglazen, die door de koorleden tot klank worden gebracht.


Voor koor en publiek is
Stairway to heaven een avontuurlijk reis tussen hemel en aarde. Het Delftse blaaskwintet Kwintvlaag verzorgt hierbij de muzikale tussenstops, met werk van onder andere Carl Bernstein.

Toegangskaarten
Een toegangskaart voor “Stairway to heaven” bedraagt aan de zaal € 14,- In de voorverkoop tot en met 15 juni zijn via info@kamerkoordelftblue.nl kaartjes te bestellen voor € 12,- per persoon.
CJP-houders en jeugd tot 16 jaar betalen € 8,-.