Najaarsconcert: Oh Magnum Mysterium

| 0

Evenementgegevens


Dit concert is een kerstprogramma met verrassende invalshoeken. Instrumentale begeleiding en intermezzi worden verzorgd door harpiste Reinilde Zevenbergen.

Drie bekende kerstsymbolen staan in dit sfeervolle, meditatieve programma centraal. Allereerst ‘O Magnum Mysterium’ dat verwijst naar het wonder van de geboorte van Jezus. De bekende tekst is in de loop der jaren veelvuldig op muziek gezet.
Vervolgens de roos, symbool voor Maria, maar ook voor haar zoon Jezus. De bekendste tekst waarin de roos figureert is ‘Es ist ein Ros entsprungen’.
En tot slot de engelen, traditionele kerstsymbolen als boodschapper en beschermers; een engelenlied is een vast onderdeel van orthodoxe liturgie.
Componisten uit verschillende taalgebieden en tijden brengen bekende teksten tot leven, van de Spanjaard De Victoria uit de 16e eeuw tot de Noor Gjeilo uit de 21e eeuw.
Daarnaast worden vanwege hun schoonheid bekende stukken uitgevoerd van Rachmaninov en Tallis. Extra eer is er voor de ultieme moeder in ‘Hymn to a virgin’ van Britten. Het programma eindigt uptempo met verrassende stukken die de ‘blije kerst’ of winter illustreren: feestelijke liederen, die een hoopvol nieuw begin illustreren.

Prijzen incl. drankje: € 16, voorverkoop € 14,  CJP/kinderen € 8.