Haydn | Sieben Letzten Worte | 25 maart

| 0

Evenementgegevens

  • Datum:

Kamerkoor Delft Blue brengt Die sieben letzten Worte van Haydn met strijkkwartet

Op zaterdag 25 maart a.s. voert Kamerkoor Delft Blue het passieconcert Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze uit van Joseph Haydn. Het is een van de meest uitgevoerde werken van de klassieke Oostenrijkse componist en -volgens velen- even indrukwekkend als de Matthäus Passion van Bach. Het concert vindt plaats in de Lutherse kerk in Delft en begint om 20:15 uur.

tickets

Van Die sieben letzten Worte (1787) bestaan verschillende uitvoeringen, onder andere voor oratoriumkoor en symfonieorkest. Delft Blue heeft gekozen voor een intiem arrangement voor koor, solisten en strijkkwartet.

Delft Blue

Kamerkoor Delft Blue, onder leiding van dirigent Peter van der Leeuw, bestaat uit enthousiaste zangers met interesse voor een breed – veelal a capella – repertoire en vertegenwoordigt een vaste waarde in het Delftse muzikale landschap. Het passierepertoire is Delft Blue meer dan vertrouwd: eerder voerde het kamerkoor onder meer de Via Crucis van Liszt en de Johannes Passion van Bach uit.

Achtergrond van het werk

Haydn (1732-1809) componeerde een inleiding en zeven instrumentale meditatieve stukken voor de jaarlijkse kerkdienst op Goede Vrijdag in de Santa Cueva-grot onder de Rosariokerk in Cádiz. Dit in opdracht van de gefortuneerde Spaanse priester Don José Sáenz de Santa María. Haydn gold toen al als de belangrijkste componist van zijn tijd. De Zeven laatste woorden over het lijdensverhaal van Jezus werd meteen beschouwd als een meesterwerk. Later werkte Haydn de stukken uit tot een oratorium, een omvangrijk vocaal werk voor een groot koor. Ook andere componisten en tekstdichters hebben bijgedragen aan totstandkoming van diverse versies van het werk.

“Die sieben letzten Worte” in het kort

Zaterdagavond 25 maart; 20:15 uur
Lutherse Kerk, Noordeinde 4, Delft
Reserveren: www.kamerkoordelftblue.nl
Informatie: info@kamerkoordelftblue.nl
Toegang: 15 Euro (tot 18 jaar: 5 Euro)

Tickets:

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Verzenden