Chansons&Chansons – 26 November – Duo Montagne-Westdorp

| 0

Evenementgegevens


Kamerkoor Delft Blue en Duo Montagne-Westdorp brengen samen chansons

Op 26 november 2022 presenteren Kamerkoor Delft Blue en het duo Montagne-Westdorp de verschillende gedaanten van het Franstalige lied in een gezamenlijk concert. Het concert, getiteld Chansons&Chansons vindt plaats in de Lutherse kerk in Delft. 

Chansons bestaan al sinds de middeleeuwen. Volksliedjes, liefdesliedjes, maar ook tegenslag en verdriet als thema worden niet geschuwd. Door de eeuwen heen heeft het chanson zich ontwikkeld van volkslied naar zowel klassieke koormuziek als de 20e -eeuwse chansons van bijvoorbeeld Edith Piaf, Jacques Brel en Barbara. In de Lutherse Kerk laten koor en chansonnier het publiek genieten van de Franse zangkunst.

Delft Blue
Kamerkoor Delft Blue, onder leiding van dirigent Peter van der Leeuw, bestaat uit enthousiaste zangers met interesse voor een breed – veelal a capella – repertoire. Na het muzikale festival rond de componist Pärt in mei 2022, brengt Delft Blue nu liederen uit de Franse zangtraditie, met onder andere de Chansons Françaises van Poulenc, Franstalige liederen van Strategier, Saint Saens en Diepenbrock. Bovendien zingt het koor mee met enkele chansons van Montagne&Westdorp.

Duo Montagne-Westdorp
Het programma van Duo Montagne-Westdorp bevat onder meer chansons van Jacques Brel, Barbara en Michel Sardou. Anton Montagne (zang) en Guus Westdorp (piano, zang) vormen al 25 jaar een muzikaal duo. In 1996 wonnen zij het Concours de la Chanson van de Alliance Française in de Kleine Komedie in Amsterdam. Een enthousiaste pers en vele optredens waren het gevolg. In 1997 verschijnt hun cd ‘Door Elkaar’, live opgenomen in Theater Pepijn, Den Haag. Er zijn vele lovende reacties, waaronder die van cabaretier Paul van Vliet: ‘Wat een mooie cd! Intens, integer en muzikaal!’

Chansons&chansons in het kort
Zaterdagavond 26 november 20.15 uur
Lutherse Kerk, Noordeinde 4, Delft
Toegang: € 12, t/m18 jaar: €5.
Reserveren: www.kamerkoordelftblue.nl
Informatie: info@kamerkoordelftblue.nl