Concert ‘Beyond The Golden Ages’

| 0

Evenementgegevens


Met het concert ‘Beyond The Golden Ages’ sluit het kamerkoor aan op het landelijke themajaar ‘de Gouden Eeuw’ dat ook in Delft volop wordt gevierd met culturele activiteiten.

Muziek uit bloeitijden

Het Delftse kamerkoor zingt Nederlandse topwerken met een gouden randje uit de 17e eeuw. Daarnaast brengt Delft Blue het Gouden Eeuw thema naar andere geografische gebieden bij vergelijkbare economische bloeiperioden: Engeland (19de eeuw) en Scandinavië (20e eeuw). Op het programma staan populaire volksliederen, liederen waarin de natuur en de liefde worden bezongen en kerkmuziek. De werken zijn afkomstig van diverse componisten, variërend van Sweelinck en Hollanders tot Elgar, Holst, Wikander en Mäntyjärvi. Het programma heeft een Delfts tintje met een psalm van Cornelis Boscoop, tot 1573 in Delft organist van de Oude Kerk.

Hofdans

Tijdens het concert kunt u genieten van een intermezzo met hofdansen uit de 16e eeuw. Hofmuziek en -dans was in de Gouden Eeuw populair aan Europese hoven. Het dansgezelschap wordt begin september speciaal voor deze gelegenheid samengesteld uit Delftse amateurdansers. Zij worden begeleid door een fluitensemble uit Delft. De dansen worden met professionele begeleiding ingestudeerd en uitgevoerd.

Kamerkoor Delft Blue is een bekend gezelschap in de Delftse muziekwereld. Het koor, onder leiding van dirigent Peter van der Leeuw, verrast publiek al bijna dertig jaar met bijzondere klassieke concerten van hoge kwaliteit. Tweemaal per jaar is er een nieuw programma. Afgelopen voorjaar zong Delft Blue de Via Crucis van Liszt in de Oude Kerk.

 

Toegangskaarten (inclusief consumptie):

Volwassenen: 14, voorverkoop 12

Kinderen tot 18: 6,-

 

UITVERKOCHT